Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Het halen van het rijbewijs C

rijbewijs c

De kans bestaat dat je ooit al eens van het rijbewijs C hebt gehoord. Mocht dit niet het geval zijn, dan hoef je jezelf hier natuurlijk niet voor te schamen. Het rijbewijs C wordt namelijk ook wel het vrachtwagenrijbewijs genoemd. Echter, wat zijn nou eigenlijk de regels van dit rijbewijs? Op dit moment zijn er twee verschillende vormen. Het is het standaard C rijbewijs, maar daarnaast is ook nog het C1 rijbewijs. 

rijbewijs c

Het standaard C rijbewijs

Op dit moment kan het standaard C rijbewijs gehaald worden wanneer de chauffeur een vrachtwagen wilt vervoeren van meer dan 3500 kilo. Doordat het gewicht van de vrachtwagen zo hoog is, is het voertuig ook lastiger te besturen. Daarnaast speelt de omvang van het voertuig ook een uiterst grote rol. Naast dat het mogelijk is om voor het standaard C rijbewijs te gaan, zou je er ook voor kunnen kiezen om voor het C1 rijbewijs te gaan. Als je het C1 rijbewijs hebt behaald, mag je vrachtwagens en campers besturen met een maximale massa van 7500 kilo. Dit wordt ook wel een kleine vrachtwagen genoemd. 

rijbewijs c

Waar kan het rijbewijs gehaald worden?

Ben je van plan om binnenkort te beginnen met het behalen van het rijbewijs? Dan is het van belang dat je hiervoor contact opneemt met de juiste rijschool. De juiste rijschool zorgt er immers voor dat je het goed voorbereid wordt en hierdoor veilig deel kan nemen aan het verkeer. Als je het rijbewijs wilt behalen omdat je beroepschauffeur wilt worden, dan is het ook belangrijk om een Code 95 te halen. Dit is de basiskwalificatie voor beroepsmatige chauffeurs.