Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Welke autoverzekering heb je nodig?

Heb je net een nieuwe auto? Vergeet niet je auto te verzekeren! Het is namelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten voordat je de openbare weg op gaat. Echter ben je alleen verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Een WA verzekering dekt alle kosten die je aan andere aanricht bij een ongeval. Door deze verzekering hoef je geen flinke bedragen neer te leggen wanneer je per ongeluk tegen een andere auto aanrijdt.

Meer kosten gedekt

Rij je in een mooie, nieuwe auto? Dan wil je natuurlijk dat deze ook verzekerd is voor ongevallen. Dit kan je doen door een uitgebreidere verzekering af te sluiten. Er zijn twee soorten verzekeringen waaruit je dan kan kiezen:

  • Een WA+ verzekering. Deze verzekering dekt naast de schade bij andere ook bepaalde schade aan jouw eigen auto. Kosten bij bijvoorbeeld schade door diefstal of het weer zullen worden gedekt. De kosten voor schade dat je zelf hebt veroorzaakt wordt echter niet gedekt.
  • Een Allrisk verzekering. Deze verzekering dekt zo goed als alle kosten, dus ook wanneer jij de oorzaak bent van het ongeval.

De kosten

Hoe meer de verzekering dekt, hoe hoger de kosten natuurlijk zullen zijn. Echter zijn er bij autoverzekeringen geen vaste kosten voor iedereen. Hoeveel je premie is, verschilt per persoon. De hoogte wordt bepaald door je verzekeraar en wordt gebaseerd op een aantal factoren. Onder deze factoren vallen bijvoorbeeld je geslacht, je leeftijd, je woonplaats en het aantal schadevrije jaren dat je al hebt gereden. Niet bij elke verzekeraar zullen de kosten even hoog zijn. Daarom is het handig om te kijken waar de autoverzekeringen het goedkoopst zijn voor jouw situatie. Bekijk hier de goedkoopste autoverzekeringen van Allianz Direct.