Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Waarom kilometerstand controleren?

Tegenwoordig kun je makkelijk een kilometerstand laten checken. De kilometerstand geeft namelijk de gereden afstand van een voertuig aan, waardoor je weet hoeveel de auto gereden heeft en wat voor slijtage de auto had gehad. Het is daarom belangrijk om de kilometerstand te controleren wanneer je een tweedehandse auto wilt aanschaffen. Dit kun je makkelijk bij kentekencheck.eu RDW laten doen.

Waarom je kilometerstand laten controleren?

De belangrijkste reden om je kilometerstand te checken is om zeker te zijn dat alles klopt. Verder heeft de kilometerstand ook een grote invloed op de prijs, hoe meer kilometers hoe minder de prijs. Een ander reden om de kilometerstand te laten controleren is omdat er vaak wordt gefraudeerd ermee, de kilometerstand wordt dan teruggedraaid waardoor het gaat lijken alsof de auto niet veel had gereden. Het laten controleren van de kilometerstand is dus in zulke situaties erg handig.

Werking kilometerstand controleren

Tegenwoordig kun je op verschillende RDW erkende websites de kilometerstand laten checken, zo kun je ook bijvoorbeeld gaan naar kentekencheck.eu. Eerste wat jij gaat doen is de gegevens van de auto invullen zoals het kenteken en de tellerstand. Indien nodig maak je daarna een betaling. Wanneer je dit alles hebt gedaan krijg je de resultaten van de kilometerstand. Je zult dan zien als de kilometerstand logisch oploopt, niet logisch oploopt of dat er geen opinie kan worden gegeven. Wanneer er geen opinie kan worden gegeven betekent het dat de kilometerstand vervangen is of dat de auto ingevoerd is. Soms kan het ook zo zijn dat er niet genoeg informatie is over de auto en de kilometerstand.