Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Sportief sportstuur verdient een goede stuurnaaf: degelijk of sportief?

In sommige auto’s zit al een mooi sportstuur. Echter worden de meeste auto’s uitgevoerd met een degelijk stuurwiel. En dat is inderdaad wat het is, degelijk. Sportief is anders. Daarom kiezen veel mensen voor een sportstuur. Zeker in de autosport wordt het reguliere stuurwiel vaak als eerste gedemonteerd om plaats te maken voor een mooi sportstuur. De merkenkeuze en uitvoering is een kwestie van smaak en behoefte en iedereen kiest zijn eigen stuur. Echter om het stuur aan de stuuras te kunnen bevestigen heb je een stuurnaaf nodig. De keuze van de stuurnaaf is afhankelijk van je auto en je gekozen sportstuur.

Afneembaar stuur door Quick Release

In de keuze van je stuurnaaf word je dus gestuurd door het merk van je auto en het gekozen sportstuur. Daarnaast is het van belang om te weten of er origineel een airbag aanwezig is of was in je auto. Dit heeft invloed op de montage. Daarnaast heb je wel de keuze tussen een regulier of een zogenaamd Quick Release systeem. Een Quick Release systeem in de stuurnaaf zorgt voor een afneembaar stuur en dat heeft nogal wat voordelen.

Tegen diefstal

Het Quick Release Systeem zorgt ervoor dat je stuur soms wel binnen 2 seconden gedemonteerd is. Dit zorgt ervoor dat je sportstuur niet gestolen kan worden wanneer je even weg bent.

Uit je kuipstoel

In de autosport kan het natuurlijk voorkomen dat je in een kuipstoel zit en je uit de rolkooi wilt kruipen. Een stuurnaaf die ervoor zorgt dat je snel je stuur kunt afnemen zorgt er ook voor dat je gemakkelijk de auto uit kunt stappen vanuit je kuipstoel.

Een mooie racing look

Een mooi afneembaar stuur dankzij een mooie Quick Release stuurnaaf maakt natuurlijk de racing look helemaal af. Gemak en de uitstraling ineen!