Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Moto2 race van 2022

Op zondag vertrok Barry Baltus naar Losail International Circuit. Dit was gedurende de eerste Moto2 race van 2022. Vanaf plek zestien op de grid. Het teamlid Zonta van den Goorbergh uit RW Racing GP was weer eens verrassend. De Moto2 jongeling deed zijn debuut en wist in de weekenddagen voortdurend progressie te behalen. Hij haalde in de kwalificatierondes een zeer goede drieëntwintigste rondetijd. Deze tijd telde na afloop niet mee waardoor hij op de negenentwintigste startpositie terechtkwam. Heb je de behoefte om zelf ook te kunnen motorrijden? Dan kan je bij Motor-rijschooldenhaag.nl je rijlessen en slagen voor je rijbewijs.

Motorteam RW Racing GP

Het team RW Racing GP heeft twee goed gelukte eerste dagen achter zich op de Grand Prix die in Qatar gehouden werd. Dit was tevens het openingsweekend van het seizoen 2022. Beide motorrijders, Baltus en Goorbergh, hadden allebei een goede tweetal dagen. De drie trainingen die ze hadden gedaan waren foutloos. En zaterdagmiddag hadden ze er dan ook het volste vertrouwen in de kwalificatieritten.

Motor kwalificatieritten

Tijdens de Q1 behaalt Barry een nette vierde ronde, wat genoeg was om door te breken naar de Q2. In deze tweede ronde wist de Belg door zijn talent een snelle rondetijd te behalen die maar 0,751 seconde van de tijd van de pole position verschilde. Dit was zijn beste kwalificatie binnen de Moto2 klasse tot nu toe.

Bij Zonta van den Goorbergh verliep het anders. Hij hield er andere gevoelens aan over bij zijn debuut in de Moto2 kwalificatierondes. In de laatste fase reed de Nederlander de snelste ronde waardoor hij iedereen verraste. Echter was deze ronde gediskwalificeerd, omdat hij net iets te laat over de startlijn ging. Desalniettemin lukte het hem om als negenentwintigste te eindigen, wat als debutant zeer goed is.

Commentaar van beide motorrijders

Wat de Belg erover te zeggen had was het volgende. Hij zei dat de omstandigheden tijdens de derde vrije training niet optimaal waren, maar desondanks hadden ze zich goed kunnen verweren. En dat hij meteen gedurende de Q1 een snelle tijd klokte, die hem in staat stelde om naar de volgende ronde door te gaan. Daar was Baltus zeer tevreden over ondanks dat hij wel meer verwacht had. Met een zestiende plek in de Q2 was dat een prima positie om een kans te maken voor de echte wedstrijd. Daarvoor zal hij flink wat slaap pakken om de volgende dag weer aan de bak te kunnen in het nieuwe seizoen. Verder bedankt Barry zijn team die volgens hem uitstekend werk hebben gedaan. Ook waardeert hij de mensen uit de box die hem steunen.

De Nederlander heeft over de uitslagen van de kwalificaties te zeggen dat hij er in eerste instantie enorm van baalt. Hij vond het zeer goed gaan in de vrije trainingen, maar daarentegen was de kwalificatie in de middag niet om aan te gluren. Een andere motorrijder die voor hem reed had zijn score naar beneden gehaald. Pas in de laatste ronde ging hij alleen rijden, wat niet ideaal was, maar wel beter dan achter een langzame voorligger hangen waardoor hij zijn snelste tijd reed. Die ronde werd dus afgekeurd. Zonta vond dat er vreemd aangezien hij geen vlag had gezien en er ook niets op de borden was aangegeven.