Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Kies de juiste periode voor caravan verkopen

Het gebeurt niet het gehele jaar door dat er massaal met caravans door het verkeer wordt gereden. Daar is er natuurlijk een reden voor en worden de caravans meestal van ‘stal’ gehaald wanneer het zonnetje extra begint te schijnen. Voor begin van het vakantieseizoen moet de caravan al in orde worden gemaakt en is het ook in deze periode dat caravan verkopen de beste kansen biedt.

Gebruik het voorjaar om de caravan helemaal in orde te maken

Er zal bij caravan verkopen wel rekening gehouden moeten worden met het groot aanbod. De caravan zal zich dus van de “massa” moeten onderscheiden en krijgt het al een goed begin wanneer de caravan er piekfijn uitziet. Grondig schoonmaken dus en afmaken met een lekker geurtje. Maar ook technisch moet alles in orde zijn. Het beste is om daarvoor een bedrijf in te schakelen die de inspectie zal uitvoeren en gelijk de mankementen kan verhelpen. Rest er niets anders over dan het maken van een paar duidelijke foto’s van de binnen en buitenzijde en te plaatsen in de advertentie. Geef daarin aan dat er inspectie- en onderhoudsrapporten aanwezig zijn. Dat biedt een grote mate van zekerheid aan de potentiële verkopers.

En nu maar verkopen

Voordat de vakantieperiode aanbreekt moet al een begin worden gemaakt met caravan verkopen. Ondanks het groot aanbod zal de caravan met de aantrekkelijkste prijs en alles in orde, de overhand hebben. Wees er dus op voorbereidt dat er personen langs zullen komen voor het bezichtigen en hoort onderhandelen over de uiteindelijke verkoopprijs daar natuurlijk ook bij. Het kan echter gebeuren dat de verkoop wel haast heeft omdat er bijvoorbeeld een nieuwe caravan aangeschaft zal worden. Voor zulke gevallen van caravan verkopen kan het best uitgekeken worden naar wat hulp. Die komt in de vorm van opkopers of een makelaar. Bij de laatste kan er worden gekozen uit meerdere aanbiedingen en valt dat altijd wel voordelig uit.