Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Het is weer tijd voor winterbanden

continental_ts850Het is weer tijd voor winterbanden

 

Het is pas sinds een tijdje dat ik de auto rijd die ik al langere tijd heb en ik gebruik ‘m goed. Een aantal jaar geleden kon ik als een buitenkansje een auto op de kop tikken en dat deed ik dan ook, dit kon ik gewoon niet laten lopen. Bovendien kon ik er af en toe tripjes mee maken, want hoewel ik de auto niet dagelijks of wekelijks gebruikte, ik zat er toch zeker wel eens per maand in om ergens veraf naartoe te gaan. Al met al een niet erg regelmatig gebruik van de auto en tegenwoordig, nu ik een vaste baan heb en forens ben – gebruik ik ‘m natuurlijk veel vaker. Vandaar ook dat ik begin te merken dat de banden hun beste tijd wel hebben gehad. Sowieso kunnen er wel weer winterbanden op. Van mijn vader begreep ik altijd dat zodra het een graadje of vijf wordt, je moet denken aan het opzetten van de winterbanden. Ik heb dat altijd als leidraad genomen en het weer is er inmiddels weer naar, je weet altijd dat je rond november wel kan overschakelen op winterbanden. Angsthaas of niet, ik ben liever veilig in mijn auto en vind het dan een onprettig idee zonder goede winterbanden te rijden, je bent dan namelijk toch extra kwetsbaar, feit is dat je dat in de winter wel gewoon nodig hebt want anders loop je gewoon echt een verhoogde kans op ongelukken. Ik heb vroeger al wel eens een ongeluk gehad toen ik als passagier meereed met een vriend, ik zat naast hem voorin. Het was avond en we hadden de gladheid niet goed doorgehad, bovendien was er niet goed gestrooid. Het gevolg daarvan is dat we op een gegeven moment van de weg af slipten en hoewel het goed is afgelopen gaat zoiets je niet in de koude kleren zitten natuurlijk. Ik ben daarom altijd maar het liefst gewoon goed voorbereid!

 

Meer verhalen