Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Handige tips over een heftruck elektrisch

Een heftruck elektrisch is een handige machine die op een elektromotor in plaats van een benzinemotor werkt. Een heftruck vind je meestal in het magazijn, een loods, fabriekshal of in een groot distributiecentrum. De naam verklapt al natuurlijk een beetje wat je ermee kunt doen. Het tillen en verplaatsen van pallets met goederen. Een elektrische heftruck is onmisbaar als je veel goederen verwerkt en het aanbod in verschillende soorten machines is ook enorm. Daarom geven we in onze blog handige tips over de elektrische heftruck.

Heftruck elektrisch is stiller en veiliger 

Een heftruck elektrisch heeft een aantal belangrijke voordelen en één van de voordelen is dat een elektrische heftruck enorm stil is. Te danken aan het feit dat een elektromotor vrijwel geen geluid maakt. In tegenstelling tot de motor die op LPG of diesel werkt. Dat is wel zo prettig als de heftruck in een afgesloten hal wordt gebruikt. Een ander groot voordeel is dat een elektrische heftruck een stuk veiliger is. Vooral met het oog op de uitstoot van schadelijke stoffen. Een elektrisch model stoot geen schadelijke stoffen uit en is dus beter voor je personeelsleden die in de buurt of met de heftruck werken.

Lagere bedrijfskosten

Met het oog op de bedrijfskosten is de heftruck elektrisch ook de betere keuze, want een elektrische heftruck verbruikt geen brandstof. Dus op de kosten van diesel of LPG kun je dus een flinke duit besparen. Uiteraard heb je wel stroom nodig om de heftruck weer op te laden als die leeg is en doorgaans moet de speciale oplader separaat worden aangeschaft. Toch wegen deze kosten niet op tegen het verbruik van een door een benzinemotor aangedreven heftruck. Een ander groot voordeel is dat een elektrische heftruck minder bewegende onderdelen heeft en dus ook veel minder onderhoud nodig heeft. Op dat vlak kun je dus ook flink wat geld besparen.

Eenvoudig in gebruik

De heftruck elektrisch is eenvoudig in gebruik en dat is mede te danken aan het constante vermogen dat een elektrische heftruck geeft. Dat zorgt ervoor dat de machine minder schokt en dat is beter voor zowel de bestuurder als de goederen die je wilt verplaatsen.

Heftruck elektrisch en welke moet je kiezen?

Een heftruck elektrisch is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en je moet jezelf eerst een aantal vragen stellen voordat je een model koopt. Denk goed na over hoe intensief de heftruck wordt gebruikt, waarvoor je ‘m wilt gebruiken en hoe zwaar de pallets die je wilt vervoeren gemiddeld zijn. Het is ook belangrijk om te kijken hoe hoog een heftruck kan liften en zorg ervoor dat je nooit het plafond kunt bereiken. Zo voorkom je onnodige schades of dat iemand per ongeluk een sprinklerinstallatie activeert. Door de keuze af te stemmen op je behoeftes kun je de beste koop doen. Het is belangrijk om niet alleen naar de prijskaartjes te kijken, want je hebt veel meer baat bij de aanschaf van de juiste elektrische heftruck. Waarmee je de taken die moeten gebeuren kunt uitvoeren, maar waar je ook jarenlang plezier van hebt.