Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Fiets verkopen is makkelijker dan je denkt

Je loopt langs een mooie etalage en ziet daar een prachtige gloednieuwe fiets staan die je moet hebben, maar je hebt nog een fiets thuis staan. Dat is het perfecte moment om te denken ‘ik ga mijn fiets verkopen’. Je fiets verkopen kan misschien nog wel eens moeilijk zijn, al helemaal als je het nog nooit hebt gedaan, want je moet op zoveel dingen letten. Is de mogelijke koper wel betrouwbaar? Wat zou een goede prijs zijn voor mijn fiets? Wil ik mijn fiets naar degene toebrengen of moeten zij hem ophalen? Zoveel vragen, maar het is makkelijker dan dat je denkt.

De juiste prijs voor jouw fiets bepalen

Het is moeilijk om een prijs te plaatsen aan een fiets waar jij optimaal gebruik van hebt gemaakt. Bij het bepalen van een redelijke prijs wil je kijken naar de staat van jouw fiets en hoe goed de fiets is onderhouden. Wanneer jij een prijs in gedachte hebt, kan het handig zijn om online nog even te kijken, op bijvoorbeeld Marktplaats, naar een fiets in jouw prijsklasse. Op die manier zie jij wat voor een fietsen voor die prijs worden aangeboden. Ziet jouw fiets er beter uit en is hij beter in staat dan die fietsen, dan doe je jouw prijs wat omhoog. Is jouw fiets niet zo goed als die fietsen, dan doe je jouw prijs wat omlaag. Zo kom jij tot een goede prijs voor jouw fiets.

Is de mogelijke koper betrouwbaar

Wanneer jij denkt aan jouw fiets verkopen, wil je natuurlijk wel je fiets verkopen aan iemand die betrouwbaar is. Maar hoe weet je of je de koper kan vertrouwen?

Een betrouwbare koper zal nooit een fiets kopen zonder eerst een testrit te maken op de fiets. Daarnaast kan jij zoveel mogelijk informatie over de koper vinden dankzij de huidige social media. Je kan zo heel makkelijk een naam, telefoonnummer en bankrekening googelen. Tot slot kan je ook nog contact opnemen met de politie om te kijken of er eventueel gegevens bekend zijn over de mogelijke koper. Dit doe je voordat je het geld overmaakt en je het gevoel hebt dat de koper niet helemaal te vertrouwen is.