Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Een eigen bakfiets samenstellen en voordelig kopen

Al reikt mijn passie voor auto’s enorm ver, zo nu en dan maak ik ook nog weleens uitstapjes naar andere voertuigen, blijf ik me zeker niet beperken tot de auto alleen. Er zijn zelfs situaties te bedenken waarin het stukken gemakkelijker is gebruik te maken van een fiets bijvoorbeeld, dan van een auto. Mijn voorkeur gaat er dus soms zelfs heel bewust naar uit, en dat terwijl ik altijd het liefst achter het stuur kruip natuurlijk – maar een modern stads mens als ik moet soms ook even realistisch blijven natuurlijk. Immers, zeker in deze stad ben je vaak sneller op de gewenste locatie met een fiets dan met een auto, dat kan ik je uit ervaring inmiddels vertellen.

Hippe bakfiets kopen?

Vandaag wilde ik niet zomaar wat fietsen belichten maar wilde ik het over bakfietsen hebben. Die van het merk Dolly Bikes zijn namelijk heel bijzonder en daarom gingen mijn vriendin en ik onlangs zo’n bakfiets kopen. En wil je een bakfiets als die van Dolly kopen, dan heb je daarin vele opties. Immers, je kunt zelf het frame kiezen, waarbij er keuze bestaat uit zes verschillende kleuren en soorten afwerkingen. Daarnaast heb je de keuze uit twaalf soorten bakken, ook alle weer anders van kleur. Alle bakken zijn lichtgewicht, waardoor je nooit zoveel moeite hoeft te leveren als trappende ouder als bij andere bakfietsen wel vaak het geval is. Het comfort van de fietser staat voorop, het gemak voor de ouders die erop zit, maar ook het uiterlijk is dus zelf samen te stellen – en mijn vriendin en ik vonden dat erg leuk. Ook kun je kiezen voor nog allerlei accessoires, zoals een extra bankje voor de kinderen; een kap om de bak te ontsluiten en dus regenvrij te houden; een Maxicosi bevestiging, etc.

Tip: stel ook je eigen hippe bakfiets samen!