Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

De werking die van de auto camera uitgaat

De werking die van de auto camera uitgaat

 

Heb je ooit van een auto camera gehoord? Het is een vrij nieuw concept geloof ik, maar meerdere mensen die ik ken (mijzelf incluis) zitten er al aan. Ik ben zelf overtuigd door een vriend van me die in een ongeluk terecht gekomen is en destijds veel aan zijn auto camera heeft gehad. Het was een heel ongelukkige situatie, waarbij het gelukkig voorkomen is dat het uit de hand zou lopen, alle schuld wees immers naar die vriend van mij. Het was maar goed dat hij een auto camera geïnstalleerd had, want er waren geen omstanders aanwezig om zijn verhaal te bevestigen. Als verder alle verdenkingen tegen je zitten en er zijn geen getuigen of beelden gemaakt door camera’s aan de weg, wat moet je dan? Dan is het jouw woord tegen dat van een ander en in zijn geval was het woord alleen nou niet bepaald overtuigend. Het was maar goed dat hij zijn eigen ‘getuige’ in de auto had zitten en dat de camera die hij op zijn dashboard geklemd had zitten het hele voorval geregistreerd had. De beelden heeft hij naar de verzekeraar kunnen sturen, die het grondig geanalyseerd heeft. Uiteindelijk is hij volledig vrijgesproken van schuld, iets wat er zonder zijn auto camera wellicht niet in gezeten had. Natuurlijk wisten wij, zijn vrienden, allemaal wat er speelde en hoe een geluk hij had gehad en voor ons diende het eigenlijk allemaal wel als een voorbeeld. Ik althans heb gelijk ook een eigen auto camera aangeschaft en ik heb ‘m gelukkig nog niet nodig gehad, dat scheelt dan weer. Wel merk ik dat er een preventieve werking van is uitgegaan, want ik heb beelden teruggezien van mijn camera van verdachte lui die rond mijn auto rommelden toen ik ‘m geparkeerd had en die direct zijn vertrokken nadat ze doorkregen dat ze op film kwamen!