Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Snorfiets of bromfiets kopen in Enschede

Je bent tegenwoordig vaak sneller op je werk op de fiets dan met de auto, zeker op korte afstanden. Met een brommer ben je iedereen te snel af in Enschede. Daarbij kun je kiezen uit een bromfiets of snorfiets. Die keuze is belangrijk, want je kunt niet later van mening veranderen. Technisch is er niet veel verschil, tijdens jouw dagelijkse ritten zul je het verschil wel goed merken. Om bij het kopen van jouw nieuwe scooter wat hulp te bieden hebben we de belangrijkste verschillen tussen snorfietsen en bromfietsen voor je op een rijtje gezet. En ook hoe je goedkoop een goede brommer kunt kopen.

 

Vergelijk de populairste merken en modellen direct online via www.fastfuriousscooters.nl.

Snorfiets rijden in Enschede

Een snorfiets of snorscooter is uitgerust met een begrenzer waardoor je ongeveer 25 km/u kunt rijden. Dat lijkt niet zo snel, maar je mag over het fietspad rijden binnen de bebouwde kom waardoor je vaak toch sneller op je bestemming bent dan je zult verwachten. Je hoeft geen helm te dragen, maar het mag natuurlijk wel voor een stukje extra veiligheid.

Scooter kopen

Bromfiets rijden in Enschede

Een bromfiets of een bromscooter heeft eveneens een begrenzer op de motor, maar die is deze keer afgesteld op 45 km/u. Dat is een stuk sneller, je moet wel op de openbare weg rijden binnen de bebouwde kom. Daarbuiten wordt je naar het fietspad geleid, zodat je overal veilig kunt rijden. Daarnaast moet je altijd een helm dragen, ook wanneer je op het fietspad moet rijden.

 

Tip: Je kunt niet later de registratie aanpassen, kies dus direct wat het beste past bij jou. Bepaal de keuze op jouw normale rijgedrag, routes en de aanwezigheid van fietspaden en veilige wegen.

Online de juiste scooter kopen

Je wilt een goede kwaliteit brommer kopen en het liefst een beetje goedkoop. In Enschede kun je scooterwinkels vinden met verschillende merken, maar vergelijken kan lastig zijn. Online vind je niet alleen meer merken en types, de prijzen liggen vaak ook lager. Je hebt goedkope scooters als La Souris en Grande Retro voor pakweg duizend euro, iets hoger heb je mooie middenklasse scooters als Sym, Kymco en ook Piaggio. Voor een Peugeot, Yamaha of Vespa scooter moet je wat dieper in de buidel tasten.

 

Tip: Je kunt ook een scooter leasen, dan kun je direct rijden en de scooter betalen in termijnen. Bij een scooter op afbetaling aanschaffen weet je precies wat jouw maandelijkse kosten zijn. Je moet overigens de verzekering en benzine los betalen.

Maak de juiste afwegingen

Wanneer je op zoek bent naar de brommer die het beste aansluit bij jouw wensen moet je best veel keuzes maken, dat kun je niet in een paar minuten in de showroom doen. Daarom is het verstandig om eerst alle mogelijkheden op een rijtje te zetten. Ga naar fastfuriousscooters.nl voor een overzicht van de meest populaire merken en modellen, vergelijk de prijzen en mogelijkheden en maak de keuze die bij jou past. Als je vragen hebt kun je de helpdesk even een berichtje sturen of bel gewoon even. Bij fastfuriousscooters.nl kun je de scooter direct aan huis laten leveren, ook in Enschede.