Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Financial leasing

logoVeel mensen zijn zich ervan bewust dat er verschillende leaseconstructies zijn om een auto te leasen. Zo heeft u een private lease, operational lease en uiteraard financial lease. De verschillen zijn niet altijd duidelijk, maar in vele gevallen is financial lease een stuk aantrekkelijker. Maar waarom zou u eigenlijk kiezen voor financial lease?

Wanneer u voor een financial lease kiest, bent u zelf eigenaar van de auto en bent u ook verantwoordelijk voor de kosten die een auto met zich meebrengt. U moet dan denken aan onderhoud, eventuele reparaties en de betreffende verzekeringen. Bij een operational lease bent u geen eigenaar van de auto, waarbij u bij financial lease wel de economische eigenaar bent.Megane_Estate_new

Waarom zou u kiezen voor financial lease?

Bij financial lease investeert u het geld, het maandelijkse bedrag voor het leasen, in principe in de auto. Na het eindigen van het leasecontract zal de auto uw eigendom zijn.

Wanneer u voor operationele lease kiest, betaalt u ook een maandelijks bedrag, maar zult u geen eigenaar van de auto worden. U kunt een operationele lease meer als huren zien.

Een ander groot voordeel bij financial lease is dat het mogelijk is om in aanmerking te komen voor een investeringsaftrek en daarbij ontvangt u het fiscale eigendom. Dit geldt natuurlijk alleen voor ondernemers. Daarnaast is financial lease transparant en u weet altijd waar u precies voor betaalt.sp-241-post-238