Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Auto overschrijven Kentekenloket.nl

auto overschrijven Kentekenloket.nl

Als je een nieuwe auto koopt, of jouw auto verkoopt, is het verplicht om de auto over te schrijven. Beter gezegd is het verplicht om een auto over te schrijven als deze van eigenaar wisselt. De auto is namelijk pas in jouw bezit zodra het kenteken op jouw naam staat. Bovendien kun je geen verzekering afsluiten wanneer de auto niet op jouw naam staat. En laat dat nou net verplicht moeten zijn alvorens je de weg op mag. Wanneer je een auto koopt, moet je dus altijd als eerst zorgen dat deze op je naam staat en daarna kun je een verzekering afsluiten. Vervolgens kun je met een gerust hart de weg op in jouw nieuwe auto.

auto overschrijven Kentekenloket.nl

Waar kan ik een auto overschrijven?

Wanneer je een auto koopt bij een dealer, zetten zij de auto voor jou op je naam. Je moet dit alleen zelf doen als je een auto tweedehands koopt of via een particuliere verkoper. Je kunt op diverse manieren je auto overschrijven Kentekenloket.nl. Dit kan bijvoorbeeld snel en eenvoudig online. Vind je dit echter geen fijne methode, dan kun je ook naar de RDW of een RDW-keuringsstation gaan. Kies je voor een Kentekenloket, dan krijg je direct je overschrijfbewijs mee. De kentekencard moet natuurlijk nog gemaakt worden, dus die krijg je later via de post binnen.

Eisen auto overschrijven

Niet iedereen kan zomaar een auto laten overschrijven. Ten eerste moet je minimaal 18 jaar zijn. Bovendien moet je in Nederland wonen. Ten slotte heb je een geldig legitimatiebewijs, een tenaamstellingscode en een kentekencard nodig.