Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Het vinden van de juiste stuurnaaf voor uw auto

Bent u van plan om binnenkort een nieuw stuur in uw auto te plaatsen? In dat geval is het belangrijk om de juiste stuurnaaf bij uw stuur te bestellen. Het bestellen van een nieuwe stuurnaaf lijkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Iedere stuurnaaf hoort namelijk bij een ander merk en een ander type stuur. Het is dus er belangrijk om heel nauwkeurig te werk te gaan, als u een nieuwe stuurnaaf bestelt. Wanneer u de verkeerde stuurnaaf zou bestellen, zou dit ertoe leiden dat het stuur los komt te zitten. Dit levert gevaarlijke situaties op, als u dit pas tijdens het rijden op zou merken.

Tip: voor het bestellen van een nieuwe stuurnaaf hoeft u de deur niet uit. Er zijn verschillende webwinkels waar deze stuurnaven te koop worden aangeboden. De naven worden doorgaans over verschillende categorieën verdeeld, wat het vinden van de juiste stuurnaaf makkelijker maakt.

Let op deze factoren bij de aanschaf van een stuurnaaf

Bij de aanschaf van een nieuwe stuurnaaf dient u niet alleen op het merk en type van het stuur te letten. Kijk bijvoorbeeld ook naar de aanwezigheid van een airbag in de auto. Zelfs wanneer u de airbag in het verleden heeft verwijderd, telt uw auto als zijnde een auto met airbag. Dit maakt verschil voor het type stuurnaaf wat u nodig heeft. Een ander belangrijk verschil zit in het formaat van de steekcirkel van de patronen van de stuurnaaf (vaak 70 of 74 mm).