Hettyboop.nl

Iedereen heeft vervoer nodig

Voordelen van het zakelijk leasen van een elektrische auto

elektrische auto leasen zakelijk

Het leasen van een elektrische auto kan een aantrekkelijke optie zijn voor bedrijven die hun wagenpark willen verduurzamen. Er zijn diverse voordelen verbonden aan het elektrische auto leasen zakelijk. Allereerst is er de fiscale voordeelregeling, zoals de lagere bijtelling in vergelijking met een brandstofauto. Daarnaast is het eenvoudiger om de kosten te spreiden in plaats van een grote investering in één keer te doen. Bovendien toont het zakelijk leasen van elektriciteit gedreven voertuigen aan klanten en partners een duidelijk commitment aan duurzaamheid en innovatie.

Fiscale voordelen en kostenbesparing bij elektrisch leasen

Zakelijk leasen van een elektrische auto komt met diverse fiscale voordelen. De bijtelling voor elektrische auto’s is lager dan die voor traditionele brandstofauto’s. Dit kan op de lange termijn een aanzienlijke kostenbesparing betekenen voor bedrijven. Verder zijn er subsidies en belastingvoordelen beschikbaar voor bedrijven die kiezen voor elektrische voertuigen. Denk hierbij aan investeringsaftrek en MIA/Vamil-regelingen. Bovendien zijn de operationele kosten, zoals onderhoud en energieverbruik, vaak lager voor elektrische auto’s.

elektrische auto leasen zakelijk

Duurzaamheid en imago voor jouw bedrijf versterken

Het kiezen voor een elektrische auto draagt bij aan een duurzamer bedrijfsmodel. Elektrische voertuigen stoten geen uitlaatgassen uit, wat de CO2-voetafdruk van je onderneming aanzienlijk kan verminderen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook positieve gevolgen hebben voor het imago van je bedrijf. Veel klanten waarderen bedrijven die duidelijke stappen nemen richting duurzaamheid. Dit kan leiden tot een verhoogde klantloyaliteit en een sterker merk. Het geeft een duidelijke boodschap dat je waarde hecht aan innovatie en milieuvriendelijkheid. Door te kiezen voor het zakelijk leasen van een elektrische auto profiteer je niet alleen van financiële voordelen, maar draag je ook bij aan een positief bedrijfsimago. De duurzame keuze kan de toekomstbestendigheid van je onderneming versterken.